söndag 3 juli 2016

San Sebastian, gourmandernas stad.

Dag8, igårkväll anlände vi San Sebastian (eller ja på baskiska Donostia) kl 21 precis för att checka in och se på EM match. De andra orterna har valet av boende varit klockrent. Här var det svårare eftersom detta området är dyrare. Ja iallafall när vi bokade. Så valet föll på detta boendet strax utanför San Sebastian. Nämligen Iturritxo Landetxea och vi betalar nu 80 eur natten med frukost för 2 personer.


Vi blir väl bemötta av värdinnan och får vårt rum. Rent och fräscht och enkelt. Det ligger vackert med natur åt ena sidan och hav åt andra sidan. Personlig och supertrevlig personal men själva boendet känns lite opersonligt. Men väl värd sina pengar. Bussen går precis vid hotellet och tar 10-20 min och kostar 1,70 eur. Smidigt och skönt om man vill slippa parkering och kunna ta något att dricka.  Det var verkligen toppen. Som sagt vi tittar på matchen och somnar sedan gott. På morgonen hänger diset över oss och det är dags för långbyxor. Vi äter lite senare idag, en god frukost och beger oss mot bussen för att åka till stan. Turen gör oss inte besvikna, vi får lite koll på staden och vilken vacker stad. 

Det är skön känsla av både storstad och strand på ett bra sätt. Folk kan lika gärna gå uppklädda som att det går en surfare med våtdräkt på sig och en bräda under armen. Vi gillar mixen och den avslappnade atmosfären. Det är en gourmandstad. Det är även lätt att ta sig fram gående. Vi hoppar nu av bussen mitt i stan.





Det blir lite att titta i affärer och dra oss mot gamla stan via vackra parker och saluhallen. Vi hittar vårt första lunchställe nära saluhallen med lokalbefolkning, det blir 3 pintxos var och cidra till mig men vatten till Tricia. Cidran är torrare och smakar mera åt vitt vin och passar utmärkt till maten. 



Det smakar ljuvligt när vi viker runt hörnet och här ligger matställena som på pärlband. Det är bara att välja och vraka. 

Ett av alla ställen


Vi väljer nästa stopp med omsorg och nu blir det några pintxos ihop samt en chokladfoundant att dela på och cidra igen. Mysigt ställe med god mat och fantastisk dessert. 


Nu promenerar vi lite i stan, går in på biblioteket en stund och lånar dator och inser att en Mamma Mia föreställning börjar om en kvart. Vi går bort och undersöker om de har några sista minuten biljetter men de hade de inte. Så det blir istället en underbar glass och vi går ner till stranden. Här spelas en seriös strand fotboll cup (ja med 3 domare och allt) och precis utanför det ligger surfare på rad så man hade fullt upp med att ha koll på båda.




Nu promenerar vi genom stad och sedan längst med den långa vackra stranden Playa de la Concha mot vårt håll.










Vi hoppar på sista linbanan upp mot toppen av Igueldo berget och går därifrån vidare mot vår buss för att åka hem.




Så vi tar linje 16 igen till slutstationen Igueldo och klockan är nu 21.30 när vi sjunker ihop i soffan och ser resten av EM matchen. Vi har köpt med en sallad från Lidl i saluhallen som blir vår kvällsmat.



Vilken bra dag vi fått återigen. Donostia kan verkligen rekommenderas. Vilken härlig stad och här har man verkligen mixa mångas önskemål från strandhäng till kultur, surf, shopping, party och framför allt mycket mycket mat.

Imorgon bär det av småvägar med riktning mot Rioja och Madrid så får vi se vart vägarna bär oss.

Godnatt 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar