lördag 2 juli 2016

Picos de Europa

Dag7, idag är det dags att åka upp i bergen. Vi har från boendet bara en kvart kvar att köra till linbanan. Men först bottnar vi med frukost på detta fantastiska boendet.


Vi tackar nu för oss och checkar ut. Vilken fantastiskt dag vi prickat in.



Vi är på plats vid Teleferico de Fuente De ca 20 min före de öppnar. Vi tror vi skall vara först men icke. Andra har samma idé som oss. Linbana tar 20 pers så vi går på som no 3 och 4 i omgång 2. Nu bär det upp till 1823 meters höjd. 






De flesta drar iväg bort i nationalparken. Några få tar linbanan ner igen. Vi skall ta vandringsleden som tar oss ner mot lilla Bella igen. Och här är bedövande vackert. Solen är stark idag och vi har smort in oss med faktor 30. Men kombinationen med snö där uppe känns exotiskt.


Men vi är 2 glada tjejer som snabbt ställer oss i ledet. För om vi säger så här ledarbocken vill inte att någon smiter förbi  för då kan det bli ett litet bett i rumpan.





Men getterna drar vidare och vi skall vika av, vilken tur för onekligen hade man fullt sjå att ha koll på ledarbocken.




Grusgång var det nästan hela leden

Även hästar och tjurar använde våran grusgång 


Det är inte många som vandrar just nu men det flyter på bra och vi känner att vi hade önskat spendera några dagar här uppe. Men vi väljer att gå upp en level på vägen ner och väljer snäppet längre och svårare väg. Vet inte hur smart drag det var för det blev nästan 5 timmar i princip konstant vandring ner till Bella. Men vilken fantastisk natur och vilken flora.

Tips från fotografen angående kommande bilder:
Det är väldigt många små bilder, men för att se dem större, klicka på dem!!



























Oj det är med stapplande steg och en totalt utsvulten mage vi tar av oss skorna i bilen och kör ner mot den sena lunchen på campingen. Oj vad vi är nöjda med detta även om benen är pinade. Vi bokstavligt talat vräker i oss den verkligen delikata maten.





Nu är vi redo att köra mot Donostia eller för oss San Sebastian. Vi kan varmt rekommendera Picos. Finns bra boende och fantastisk camping och otroligt vackra vandringsleder. Vi vill gärna tillbaka någon gång och fortsätta längre bort i nationalparken. Man ser på campingen att det är kanotister och klättrare och vandrare i härlig mix. 

Nu har vi en ganska tråkig väg att åka eftersom vi har för få timmar för avstickare på vägen mot vårt boende strax utanför San Sebastian. Så vi tackar för idag och ses imorgon istället.


Godnatt och hoppas ni uppskattat Picos lika mycket som vi gjort 😊😄☀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar