söndag 3 juli 2016

Hasta luego Espana đŸ‡Ș🇾

Dag 9-10, idag nÀr vi vaknar i San Sebastian sÄ regnar det och vi Àr redo för att checka ut och pÄbörja resan riktning mot Madrid. Vi rullar ut pÄ vÀgarna riktning söderut. Vi hittar dock i början inga trevliga smÄvÀgar sÄ ett tag plöjer vi fram pÄ större vÀgar tills vi skall svÀnga av uppÄt mot nationalparken Urbasa. Nu kommer vi ut pÄ krokiga vÀgar med stigning och hÀrlig natur.




HĂ€r blĂ„ser det kallt och dimman ligger tĂ€tt uppe pĂ„ platĂ„n och regnet hĂ€nger i luften. Vi hoppar vandring och drar vidare  ner mot byarna och dĂ„ spricker vĂ€dret upp och solen hĂ€lsar pĂ„. SĂ„ vi svĂ€nger av mot lilla byn Baquedano. Vi kan nĂ„ naturreservatet Ă€ven frĂ„n detta hĂ„llet och göra en mindre vandring pĂ„ 6 km till Urederra. FĂ€rgen i vattnet Ă€r verkligen fantastiskt. Jag skall forska i lite om detta nĂ€r vi hemma hur det kommer sig. De begrĂ€nsar antalet besökare per dag sĂ„ man betalar parkering pĂ„ 3 eur och fĂ„r dĂ„ ett klistermĂ€rke för tilltrĂ€de. Man vandrar sedan genom den lilla vĂ€lmĂ„ende byn och sedan enkel vandring mot floden. 



GĂ„ngen till vattnet










Det var en hÀrlig tur och vi Àr redo att plöja vidare nu genom Rioja. Men det Àr lördag eftermiddag och vi hittar inget öppet att besöka sÄ istÀllet Äker vi smÄ vÀgar och besöker smÄ byar som Àr vÀldigt gamla och otroligt trevliga stopp för glasspaus etc. Helt sÀkert mycket gammal kultur men har man inget nÀt vet man inte riktigt vad stÀllena bÀr med sig.









En trevlig by dĂ€r pilgrimer passerar heter Viana de Duero. (den övre bilden) Den rekommenderar vi att besöka och Ă€r belĂ€gen före man kommer till Riojas hjĂ€rta Logrono. Kyrkan Ă€r tydligen frĂ„n 1239 och har nĂ„gon betydelse för pilgrimerna. 

Detaljer frÄn kyrkan
Vi kör sedan vidare mot Soria dÀr vi hoppas pÄ middag och boende för natten. Men vi anlÀnder till en stad mitt under fiestan och det gÄr knappt att köra. Det Àr horder av mÀnniskor överallt, det Àr kaos och typ alla boende Àr fullbokade. VitklÀdda mÀnniskor fÄr vin över sig. Vi försöker fÄ middag men fÄr ge upp och fÄr tag pÄ ett boende 45 minuter bort och klockan Àr mycket nÀr vi anlÀnder.

Vi bor inatt pÄ Hotel Fray Tomas i Berlanga de Duero. Hotellet Àr rent, frÀscht men enkelt och vi sover gott med fönster pÄ vid gavel. Vi sover ut och vi njuter nu av frukosten och priset Àr 45 eur inklusive frukost för 2 personer. Det visar sig att vi hamnat i en underbar liten by. Eller vad sÀgs? Vad tycker ni?







Det Àr varmt idag. Vi fortsÀtter vÄr resa mot Madrid via mindre vÀgar. Det Àr tomt pÄ vÀgarna och det Àr vackert.







Nu har vi bara en halvtimma kvar före vi Àr framme vid Barajas och skall flyga hem igen. Vi avslutar nu med en god men snabb middag lÀngs vÀgen.

VĂ„r fantastiskt goda middag



Vi kan sammanfatta vĂ„r roadtrip i norra Spanien med att det Ă€r stort! Större Ă€n vad man kan tro och vĂ„r rundtur har vi kört 285 mil. AlltsĂ„ lika lĂ„ngt som att köra Göteborg - Wien tur och retur. Men vi har haft en kul bil att köra och trevligt sĂ€llskap. Resan har pendlat frĂ„n 12 grader upp till i skrivande stund 46 grader. 

Vi har trĂ€ffat underbara mĂ€nniskor, sett hĂ€rliga EM matcher om Ă€n pĂ„ tv. Vi har Ă€tit fantastisk mat och sett och försökt förstĂ„ vad pilgrimerna hĂ„ller pĂ„ med. Vi har sett och fĂ„tt besöka fantastiska naturreservat. Jag har personligen fĂ„tt trĂ€ningsvĂ€rk som heter duga. 

Det jag gillat minst Ă€r att vi inte fĂ„tt surfat och det jag gillat mest Ă€r att fĂ„tt hĂ€nga med Tricia / Trisse vĂ€rldens bĂ€sta Andersson. Maskinen som bara gĂ„r och gĂ„r och gĂ„r under förutsĂ€ttning hon fĂ„r sin sömn och mat. Hon Ă€r Ă€ven bra mycket bĂ€ttre pĂ„ spanska Ă€n vad hon vill medge. ( sĂ„ fĂ„r tvinga henne ibland 😝 )

Nu kallar Sverige. Vi checkar in i Madrid pÄ vÄrt direktflyg till Göteborg och ber till gudarna att de behÄller den linjen som just nu bara Àr pÄ besök hos Iberia.

Hasta luego Espana 😊đŸ‡Ș🇾☀️ hoppas ni gillat vara med oss i Spanien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar