fredag 1 juli 2016

Atlantbad och vĂ€gen mot bergen 😊

Dag6: Nu Àr dags att packa ihop oss och packa in i bilen för att lÀmna vÄrt fina boende i Cedeira. Vad hÀrligt vi haft det hÀr. Vi har förvisso gjort mycket men tiden har gÄtt för fort och inget surf nÀra dÀr vi bor, ( vad vi sett ) men nu Àr det dags att dra vidare lÀngst norra kustremsan. Vi tar farvÀl av fina Maria och katten Simon och vÄrt fina rum och kör ivÀg.

Maria
Simon














Lite vemodigt Àr det allt. Vi tar ett svalkande dopp pÄ vÀgen i kalla Atlanten pÄ Ànnu en av de otroligt vackra strÀnderna lÀngs med vÄgen.





Nu Àr delmÄlet för dagen Praia de las Catedrales. TyvÀrr vet vi att det Àr högvatten nÀr vi kommer vara dÀr. Annars vid lÄgvatten kan man promenera nere pÄ sanden under de enorma klippformationerna. SÄ vi fÄr nöja att se ner pÄ klipporna. Vacker kustremsa Àr det ÀndÄ.



Skillnaderna pÄ ebb och flod!!





Nu börjar tiden rinna ivĂ€g och vi skall köra ett tag före vi kan vĂ€nda uppĂ„t bergen mot Picos de Europa. Det tuffar pĂ„ bra och det Ă€r dramatiskt vackert lĂ€ngs bergvĂ€ggarna dĂ€r bilarna kör som biltjuvar. 

Kaffepaus



Vi anlĂ€nder till boendet som visar sig Ă€ven detta vara en fulltrĂ€ff för 58 eur för 2 personer inklusive frukost. Även med utsikt över Picos bergen dĂ€r vi imorgon skall vandra.


IngÄngen till vÄrat rum
HĂ€r serveras frukosten
Picos de Europa
Boendet kan varmt rekommenderas, La Casona de Baro. Vi blev rekommenderade att Ă€ta middag pĂ„ campingen precis nedanför och tĂ€nkte vĂ€l okey, bekvĂ€mt med att det var sĂ„ nĂ€ra. SĂ„ vi promenerade dit. Men vilken fulltrĂ€ff det blev!! Maten var sagolik god. Vi beslutade oss direkt för att vi skall Ă€ta lunch hĂ€r imorgon med. JĂ€ttefin camping med pool och verkligen superb restaurang. 






Men nu efter den fantastiska mĂ„ltiden som blev 3 rĂ€tter, efterrĂ€tt och ett gott glas vin sĂ„ Ă€r det dags att lĂ€gga sig sĂ„ vi orkar med morgondagen att vandra uppe i bergen. Godnatt frĂ„n vĂ„rt fantastiska boende i Baro vid foten av Picos de Europa 😊đŸ‡Ș🇾


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar