söndag 26 juni 2016

Vägen mot Cedeira

Dag2: Vi vaknar utvilade ganska tidigt på morgonen. Men vi vill inte vänta in frukosten som serveras "a la spanish style" ganska sent så vi packar ihop oss och drar vidare på vår roadtrip. Första stoppet blir att besöka det lilla lokala mini thermalbadet. Men de hade "dragit ut proppen".


















Vägen går vidare genom trånga gränder i små, små byar. Ingenting är flådigt, allt enkelt men jätte fint och städat och ordning och reda och fina hus. Vi funderar flertalet gånger över vad folk lever av och på. Snart är vi uppe i högre höjder i bergen, solen skiner men det är kallt. Här råder det lugn och ro men inte på det  "ödsliga" sätt som på många platser. Så det är trevligt och vänligt när vi dyker in i det varma stället för frukost omgivna av oändlighet. 


Färden går vidare och nästa stopp  blir för en liten tur in i skogen och besöka ett litet vattenfall. Det är en gammal ruin från en gammal kvarn med ett litet vattenfall. Tricia beslutar sig att vada ut i det iskalla vattnet och vad gör man inte för "konstens skull"? 

















Lunchen inhandlas längs vägen i äkta roadtrip anda. 😝

Nu står vi oss ett tag och kärnorna viner ut genom de öppna fönstrena på resan genom Galicien. Vi närmar oss nu Santiago de la Compostela. Vi hoppas ni att få se de omtalade pilgrimerna men lätt besvikna ser vi inga och vi skall återvända hit en annan dag under förmiddagen när de vallfärdas mot katedralen.

Vi vågar nu vägra kultur och natur och tar kontrastens väg mot det enorma shoppingcentret. Vi avslutar med delikat måltid för 2 med dryck för 32:- på Carrefour samt fyller på förrådet i bilen som sig bör när man planerar roadtrip för ett par hundra mil 😊😂😂 


Och ja vatten och annan dryck ligger redan i kylväskan som även den inhandlades 😜
Det är via sköna vyer vi tar oss vidare mot målet. Byn Cedeira där vi skall komma att bo de närmsta 4 nätterna. Vägen dit kantas av rosor och hortensia i all oändlighet och vyerna är slående och talande för sista stoppet före vi strax är framme.

Ett stop med fin utsikt
I bergen precis ovanför Cedeira rullar vi framåt kvällen in till varmt välkomnande Maria och hennes bed and breakfast Casa Rural a Pasada.
Otroligt välkomnande och trevligt och vi är så nöjda med val av boende för 55 eur per natt för 2 inklusive frukost.

Vårat fina rum


Vi är säkra att vi kommer vi trivas här. Efter att kommit tillrätta så tar vi en tur ner till byn. Tittar passande nog på en EM match där Portugal spelar. Ja, vi är inte långt från Portugal och vi har hamnat på ett ställe där Real Madrid har sitt hjärta. Till Tricias glädje så är hela haket bilder från besök av Real celebriteter. 




Maten var godkänd, men inte mer än så även om bläckfisken var god och stället var trevligt. 

Nu kallar sängen och vi förundrar oss över vad mycket vi hunnit dessa 2 första dagar. Godnatt alla vänner😊 ses imorgon igen 🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar