måndag 27 juni 2016

Nordligaste punkten i Spanien

Dag 3, Vi har inatt sovit som prinsessor hos Maria på Casa Rural a Pasada strax utanför Cedeira och känner oss ompysslade till frukosten. Dock lyser denna morgon solen med sin frånvaro och vi beslutar att dagen utflykt går i vandringens tecken. Vi kör först via oändligheter och sedan via småvägar mot en led som skall leda oss mot ett stort vattenfall.

Ser ni lilla Bella?


Baren
Men när vi nått baren där vi skall starta så berättar dom att leden är längre än vad vi hade planerat och vi hade inte med oss proviant för det. Så vi beslutar oss att via andra vägar nå vattenfallet. Men det visar vara felaktigt beslut. Det slutar med att vi får vara nöjda med endast en stukad fot på Tricia och vi ger upp dagens plan och njuter av denna vackra natur på annat sätt och får nöja oss med kortare sträckor.
Vattenfallet
Vattenfallet

Gången ned till hängbron

Hängbron

Vi tog en liten promenad och vilade oss med denna utsikten :)
Bron vi åkte på
 Nu har solen kommit fram och vi kör mot Bares. Vi åker ner i den vackra hamnen och äter en fantastisk sallad och en portion calamares.

Fina Bares

Sallad

Calamares

Riktigt god hemmagjord efterrätt

Tidvattnet är påtagligt och sanden är bländande. Men ack så kallt vatten. Vi är nu på andra sidan av udden av Spaniens nordligaste punkt och vi drar oss runt udden via enastående vyer. 

Bares hamn uppifrån

Bares stora strand nere till höger

Nu skall vi ut förbi fyren och promenera ut till Spaniens nordligaste punkt. Känns så stort på ngt sätt eftersom mycket i Galicien ger oss den känslan av oändlighet. Bara hav eller bara natur och vidder.

Vägen ut till nordligaste punkten med stup på båda sidor.
Den är smalare än vad den ser ut att vara!
Stup
Fyren
Mycket "svenska" blommor

Dagarna rusar snabbt och det är nu dags för att åka hemåt igen och för att sura som en puppa och se till att vila foten så vi klarar vandra om några dagar igen. 


Vi måste ju vara hemma och njuta lite av vårt härliga boende ? 


Godnatt på er friends from Galicia 🇪🇸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar