lördag 25 juni 2016

Galicien

Dag1. Vi landade tidig midsommaraftons morgon i Madrid. Vi hade sovit gott på flyget båda två. Vi hade beslutat att bojkotta hotell dessa få timmar tills att hyrbilsfirman öppnade. Men nu var man såklart hungrig för kroppen tror nu att det är dags för frukost. Men inte mycket har öppet så det blir debut för McBreakfast ;) Efter det letar vi efter någon viloplats. Men det var lättare sagt än gjort. Vi tänker vi istället tar oss mot hyrfirman och undersöker läget där. Bevisligen hade vi inte noterat att det var en annan terminal. Så bort och ta shuttlebuss till "rätt terminal". Värmen ute var skön så upp med luvan och godnatt för en stund på stenbänken. 

Sovande Tricia
Så först i kön när hyrbilsfirman öppnade dörrarna var vi iallafall. Vad det nu hjälpte för något var fel med kreditkortet. Försökte ringa SEB men på midsommarafton var det inte lätt att få hjälp. Ja, ja fram med nästa kort och gilla läget att betala en idiotavgift istället för att betala deposition. Suck och stön, vad är det med oss och hyrbilar eller är det just det företaget som ställer till det? Ja det var iallafall sista gången det blir Firefly "omifallatt". Men vi åker tillslut iväg från Barajas i vår vita lilla Fiat 500 och vi är ändå nöjda och glada över att roadtrippen har startat. 

Ac på gott humör
Nu är vi dock väl medvetna om att vår research på denna första sträckan är så gott som obefintlig och vi vet inte riktigt vilken väg vi skall ta. Vi beslutar oss ändå tillslut att åka riktning mot Ourense ( en av Galiciens 4 "provinshuvudstäder" ) så med ett lunchstopp med tapas och med en siesta så är vi redo. Före vi anländer Ourense så beslutar oss för en liten avstickare till ett av alla dessa oändligt många naturreservat i området. Vi behöver fräscha upp oss lite så när vi anländer till Lago de Sanabria blir det dags för ett dopp med de enorma fiskarna i sjön och för påfyllning av vätskenivån. Vilket härligt ställe och i princip inget folk alls!


















Nu känner vi oss pigga och sjungandes fortsätter vi mot Ourense. Vi kör några kilometer från Portugals gräns och det irriterar oss lite att vi inte undersökt reglerna för att passera gränsen med hyrbilen. Ja ja så anländer vi Ourense, som skall vara thermalbadens stad. Om vi fattat det rätt finns här flera allmänna gratisbad. Vi besöker ett ställe vid floden som ligger väldigt vackert. Men svavellukten luktar prutt och nybadade som vi är så blir vi inte jättesugna på att bada.

Thermalbadet
Hungern börjar då tar ut sin rätt och vi behöver få i oss mat. Det blir varsin menu de dia. Förrätten var god med tonfisksallad resp lasagne. Men när huvudrätten kom in blev det tvärnit. Fisk... (Ja du Eva...) Här var det fisk som smakar fisk... :/ Tricia försökte och jag vägrar. Vi lider med servitören som verkligen blir djupt olycklig. Han försöker erbjuda oss något annat men nu är hungern som bortblåst. Men förrätten var riklig så det går bra ändå. Nattens boende var inte bokad och tiden rinner snabbt nu. Vi hade funderat på att köra mot Vigo, ni vet staden där Guidetti numera spelar. Men vi känner oss inte pigga nog. Så vi planerar om och drar uppåt en liten bit mot Borås. Eller okey då Boborás :) Här tar vi in för 50 eur för oss båda och bor nu jättefint på Paso Almuzara. Pool och fantastiskt gammalt hus.

Ingången till vårat rum

Poolen

Ett av många sällskapsrum

Hotellets ingång
































































Stället ligger vackert med naturreservat, kultur och vackra vägar. Men nu blir det godnatt. Vi somnade så fort vi lägger oss på kudden. Godnatt efter en första härlig men lång dag :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar