måndag 14 juli 2014

Äntligen dags igen för Gothia Cup 2014, skall ni med ?


Äntligen dags för Gothia Cup 2014. Många som älskar ungdomsfotboll har längtat i ett helt år nu. Vare sig man är spelare eller förälder eller helt enkelt bara en fotbollssupporter i största allmänhet.

Nu är det dags igen, och åter igen kommer inläggen denna veckan att speglas från sidan av planen från en vinkel från mig, som fotbollsmamma. Eftersom Tricia har fullt upp med att leva, andas och spela Gothia Cup en hel vecka nu. Jag skall bara vara där, laga mat, köra, följa med, spionera ( bilder när de minst anar det ), stötta, hylla och krama och bara vara i närheten och få lov att vara stöttepelare eller om det skulle behövas en tröstande famn. Och jag gör det så gärna, underbart är det och tjejerna är underbara, och tränarna och de andra föräldrarna spenderar jag gärna tid med. Utan tvekan !

Men tillbaka nu till historien:
För oss som kommer med bakgrund från Häcken så har man med sig Gothia i bagaget. Vi som bor ett stenkast från gamla Häckenborg och från Slätta Damm där hjärtat i Häckens ungdomsfotboll dunkar.
( För ni vet väl att Häcken står som arrangörer för denna fantastiska ungdomsturnering ? )
Ute på terassen denna oftast härliga fotbollsvecka så ljuder domarpipan och stimmet och hejandet från planerna. Det är som ni nu säkert förstår en vecka som står oss varmt om hjärtat både mor men naturligtvis mest för dotter som är uppväxt med detta sedan hon började gå.

Vi har år efter år följt Gothia. Först som åskådare. Då följde vi alla våra vänner och alla våra grannar när de spelade runt om på planerna. Ja, vi bor på en liten gård, med få lägenheter. Men typ de flesta har haft en boll vid fötterna under uppväxttiden och faktiskt ännu trots att de flesta har blivit vuxna. Så Tricia och jag har cyklat x antal mil fram och tillbaka till de olika planerna när vi inte har fått tillfället att bara promenera ner till Slätta och njuta av atmosfären.

På senare år, när man som 12 åring ( flickor ) fick börja spela Gothia Cup, så har Tricia sedan dess spelat cupen. Första året som 12 åring i Häckens F99. Sedan som 13 åring med Häckens F98, och förra året som 14 åring med sitt nya lag Torslanda F99. Nu är det Torslanda F99 sista Gothia år tillsammans. Ja faktiskt deras sista ungdoms Gothia. Nästa gång de spelar Gothia kommer de med största sannolikhet att vara som ett nytt lag. När tjejerna fyller 16 år blir de damjuniorer och då kommer några säkert sluta, förhoppningsvis kommer de flesta stanna kvar och gå upp till Torslandas damjuniorer. Och där blir det då en blandning av 16-19 åringar som skall ta plats i truppen. Spännande och kul !

Tillbaka till Gothia med lite fakta: I Girls 15 deltar 125 lag från 11 länder. Och det kommer spelas 313 matcher. Fast den största klassen är Boys15 med 209 lag !! Gothia är världens största och den mest internationella fotbollsturneringen för ungdomar. Göteborg ökar i puls kan man säga =)

Igår Söndag började det hetta till, de flesta av tjejerna träffades på Yoghurt Bar vid Lilla Bommen.




Och de begav sig sedan tillsammans för att ansluta med resten av laget vid Heden. Dags för att skriva in laget. Så med passet i handen begav de sig till Age Control kontoret på Heden för registrering.





Sedan gällde buss till Torslanda och sista träningen inför Gothia Cup.

Idag Måndag kl 14.50 har tjejerna sin första match mot Bollstanäs SK1 på Hjällbovallen 3. Och senare under kvällen är det dags för Gothia invigningen =)

Skall du med på Gothia med mig och Torslanda F99 ? Hoppa då på Gothia Line så kör vi




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar