torsdag 12 februari 2015

Vessla och våfflor

Imorse var jag och Tricia redo att ta skidbussen mot Vemdalsskalet 08.25. Lite öde när vi 2 ensamma själar boardar skidbussen redo för ytterligare en skiddag fast denna dagen på annan ort. Känns som hela Björnrike ligger och sover... Chaffisen är glad över 2 glada Göteborgs tjejer på väg mot ytterligare en härlig dag i backen.


Ut i backen borta vid skalet och morgonen är bra och det är fina pistade manchesterbackar. Men tyvärr tar det inte många timmar före backarna börjar slitas efter några tuffa dagar för stackars snön.


Efter några timmar av bra skidåkning och träff av ännu flera lagkamrater från Torslanda så är det dags för fika paus i Hovde, vi sitter och ser ut mot jaktstugan som vi skall besöka om några timmar.



Nu börjar det isa på i de branta backarna och det är nästan bara de lättaste backarna som är bra. Det är synd eftersom våra vänner är på väg att joina oss.

Kl 13.30 skall vi träffa Christer, Patrik och Camilla och tolka efter vessla upp mot jaktstugan.  Kul sak detta som vi gjort till en tradition när vi besöker Björnrike. Man tolkar efter en vessla upp till toppstugan. Man åker som liknande vattenskidor fast flera på rad. Uppe på fjället ligger målet.

















Jaktstugan där är det varmt och välkomnande och man har ingen el. Och de lagar gudomliga våfflor. Frasiga med grädde och hjortronsylt. 


Man tar av sig pjäxorna och myser runt i lånetofflor. Tricia och Camilla njuter av en stund i värmen vid brasan.



Sedan åker vi skidor ner mot hildingsbacken. Idag med skare så glider vi utan stakning ner mot backen.


Och våra kompisar väljer att köra repris av backen och jag och Tricia beger oss mot lekplatsen för tidtagning och greja i funparken mm.



Tiden rinner för snabbt och snart stänger liftar och möra tar vi oss hem mot björnrike igen. 

Vi har denna kvällen torsdag till ära ätit ärtsoppa, med pusch och pannkakor.

Nu är iallafall jag helt slut och längtar till sängen. Godnatt alla vänner ! Veckan rusar iväg och jag hade önskat vi kunnat stanna kalendern ngt så vi hade fått några flera dagar.

Men vi ses imorgon igen, då blir det kexchokladjakten enligt tjejerna =) Skall ni med ? / Ac


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar