onsdag 31 juli 2013

Gelati, spagetti, mamma mia


Om vi säger så här vilken tur vi bara är här 3 dagar/2 nätter på ön Ischia för Gud välsigne maten här. Jag börjar ana varför de säljer klänningar överallt, för det är ju ingen som kommer i sina shorts efter att varit här ett tag...;) men mat rapport är Tricias avdelning och får bli ett inlägg av henne senare. Jag har inte sett det men jag har hört att solens mat skall vara något program härifrån. Hörde även att en del av talented mr Ripley är inspelad på denna ö.


Hur som helst. När vi kom till ön Ischia igår förmiddag så anlände vi till Ischia porto och det var nära till bussterminalen för att ta lokalbussen till vår sida av ön.  Se kartan ovan. Vi skulle bo på Vittorio beach som ligger på Maronti stranden nära San't Angelo. Där bussen stannar får man sedan gå längst stranden några hundra meter. Men det är gjort en budget strand promenad av träpall. Fungerar utmärkt om man får lov att säga det. Vi tror man kan få hjälp med bagaget vid behov. Vilket vi inte har med våra små ryggor. Hotellet är enkelt men med ett helt FANTASTISKT läge på stranden. Vi tror alla rummen har havsutsikt. Här är iallafall utsikten från vårt rum åt ena hållet mot San't Angelo. 


Det är lyx med hav och eftersom hotellet har enklare spa finns även en pool och även en thermal pool. Vi har med frukost. 2 nätter för 187 eur för ett dubbelrum.  Vi längtade efter ett varmt hav, så det blev bad,bad,bad och sedan valde vi att gå längs med stranden och undersöka området. Men kom fram till att det framför vårt boende det var mysigare och mindre folk. Ni vet det där med borta bra men hemma bäst ? ;) Så det fortsatte med bad och sedan pool bad. Nu var vi sugna på att undersöka åt andra hållet och fick oss en ordentlig promenad till San't Angelo i värmen. Så mörkret föll över den vackra men något exklusivt turistig för vår smak.


Vi trodde inte vi skulle hitta något matställe för oss, men hittade en riktig pärla uppe på höjden. Åh vad vi njöt. 

Klockan blev 12 före vi ramlade in på rummet lätt fnissiga och lätt rädda efter att tagit oss förbli klipporna i mörkret.

Vi somnade snart gott med med heliktoptervingar som flaxade över vårt huvud. ( läs takfläkt ). 

Vi drömde om vår fina strand inatt. Och frukostutsikten imorse från vår frukostbuffe. Well be back sorry konstigt nog måste vi nu vadå ? Jo... Äta igen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar