tisdag 30 juli 2013

Ciao



Vi skulle flyga med Ryanair Säve-Rom självklart var det ganska stor försening med 2 timmar och det var ganska troligt att vi skulle missa vårat tåg i Rom för vidare färd mot Neapel. Och självklart hade vi en väska incheckad...och vilka fick vänta vad som kändes som en evigheeeeet på den ? Hur som helst sprang vi som 2 antiloper ut till taxi kön och mer eller mindre skrikande frågar om chauffören tror det är möjligt att hinna till tågstationen Tiburtina. Han sa sakta - vet inte-kanske... Och drar ett låååångsamt bloss på cigaretten.... Vi bara slängde oss in i taxin och fick mer eller mindre gasa själva...men när vi berättade om vårat 2 timmar försenade flyg och vår ej ombokningsbara tågbiljett tyckte han nog  synd om denna mor och dotter på resande fot och efter det behövde inte VI gasa mera... Vi var säkra på att vi var med i Amazing race när vi helt och fullt olagligt körde i formula 1 fart genom Roms gator. Det kostade oss typ 500:- mer än den annars planerade bussen. Men det är minsann ett minne för livet när vi tvärnitar in på terminalen.


Vi har förvisso några minuter tillgodo men springer genom terminalen.Denna gången hade Tricia full koll på perrong. Flämtande är vi på väg ombord på Italo tåget, tills något inte stämmer.Det är ju rätt destination, rätt företag men inte rätt tågnummer...men det är ju rätt tid.. Ha ha  detta är ju något komiskt men det är stora förseningar... Och vi får inte gå på det tåget...så det blir till att snällt vänta 1 timma på det rätta tåget... Nu börjar nästa oro, vårat hotells incheckning stänger 22 kommer vi hinna? Vi försöker kontakta hotellet men det fungerar inte bra eftersom vi åker höghastighets tåg genom tunnlar. Framme i Neapel springer vi till lokaltåget och det är super varmt men snart åker vi igen och nu är det svart och klockan närmar sig 22 med stormsteg. Då äntligen får vi tag på hotellet och det var jubel att de väntar på oss trots att vi anländer 22.30 :) 


Läget är kanon mitt i Sorrento. Det var rent och snyggt och hyper tekniskt och modernt. Men ändå vi kanske hade valt ett mera personligt boende nästa gång. Vi försökte oss på att använda tekniken och gav sedan upp eftersom vi skulle upp tidigt nästa dag. 

Klockan 6 vaknade jag och strax före 7 dags för Tricia. Det ingick frukost på ett nära café - det var lång över förväntan i denna vackra stad.


Vi beger mot hamnen för att se över avgångarna till ön Ischia utanför Neapel. Vi hittar en avgång 09.30


Mera från vackra Sorrentos hamn



Mot ön Ischia... Och väl framme där väntar lokalbussen till vårat boende för 2 nätter. Mera om det kommer i nästa inlägg... Nu väntar 2:a doppet sedan vi kom fram i det vackra havet precis utanför boendet :) we be back, hang around ! / Ac

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar