onsdag 27 februari 2013

Hong Kong by walking

Idag så har vi gått, så gick vi lite till och lite till och lite till...tills att vi slutligen inte hade ork eller kraft kvar att gå mera och tog shuttle bussen de sista metrarna...men då var klockan redan 23.00 !!! ;)

Vi började dagen med frukost och lite slappande, sedan gick vi ner mot hamnen på Hong sidan ( den sidan vi bor på ) såg vad vi trodde var Star Ferry, den färjan som går över till Kowloon sidan. Vi skulle fram och kolla det men färjan skulle precis gå, så killarna ropade skynda färjan går. Jag tyckte det var dyrt hade hört att färjan skulle vara billig, men det var så bråttom så vi betalade som de sa och sprang. Men när färjan går ut funderar över att den åker ett annat håll och vi frågar mannen framför vart färjan åker. Ha ha, tur nog så sa han något som jag visste var det var. Men självklart HELT FEL HÅLL ! Gud så vi skrattade, så det blev  ofrivillig sightseeing. När vi kom fram till målet så trodde vi att vi kommit till en enorm resort. Discovery bay, Lantau. De verkar ha det ganska skönt de som bor där, för det visade sig att det var en bostadsort. Men vi misstänker att många utländska arbetare väljer att bo där. Så efter lite sightseeing blev det buss och tunnelbana tillbaka till stan.
ehh...färjan går åt fel håll !!!

Snygga spårvagnar <3

Discovery bay, love you Trisse !

En liten bit av Discovery bay =)


Vi skulle då ta oss till Kowloon (GEN), sagt och gjort. Vi gick en hel del. Spanade in på närmre håll ICC byggnaden som är 5e högsta skyskrapan i världen, men som har näst mest våningar i världen - hela 118 våningar på sina futtiga 484 meter ;)  Den är ganska mäktig !

ICC näst mest våningsplan i världen-har även skybar =)

Under ICC, inne i kowloon station mallen åt vi en fantastiskt go lunch på Three Sixty. Sådan lunch kunde man ju tänka sig hemma =) Gott ! Shoga Pork Wazen samt en Omiya Wa beef, båda för 135 HKD ihop.


Mmmmm - nu äter vi med pinnar och soppan med sked istället för
gaffel och sked ( ej kniv ) som i Filippinerna... ;)

Nu kallade shoppingen och vi begav oss till området runt Nathan Road, men många affärer likadana och lätt att gå vilse i denna enorma jungel. Vi förbarmade oss lite över att vi inte var bättre pålästa och hade bättre förberedda mål för dagen.



Så slutligen beslutade vi oss för att ta de mål vi visste, eftersom dagen rann iväg. Vi tog oss till sneaker street. I Mongkok på Fa Yuen street kan man hitta snygga sneakers. En helt kvarter fyllt med sneakers butiker. Framförallt udda storlekar kan hittas till fyndpriser. Jag ville ha ett par skitsnygga Converse för 199 HKD, men fanns självklart inte i min storlek. Så efter mycket velande så föll så valet på till Trisse ett par Marimekko Converse, och jag ett par ljusgrå. mina kostade 399 HKD och Trisses var "lite" dyrare men självklart snyggare =)



Nu var nästa mål Mongkok's djur. Det fanns "några" guldfiskar, men vi tyckte också synd om dem även om det är fascinerande. Så här ser det ut bara utanför en affär.

Några fiskpåsar

Sedan var det dags att bege sig mot hamnen, men eftersom det är 10.000 gångbroar och transportsträckor ( de  älskar sina transportgångbroar ) så hann vi aldrig ner till ljusshowen men hade en mysig tid nere vid promenaden och tittade på stjärnparaden och filminspelning och den underbart vackra vyn över Hong Kong.

Bruce Lee
De riktiga kändisarna i Hong Kong =)

Så ääääntligen kom vi så då till Star Ferry, och JA det var billigt att ta färjan över. Nedre våningen kostade 2 HKD per man, men vi lyxade till det med att välja övre våningen för hela 2.50 HKD istället. ;)

Starferry , vi precis skall ta - bra vy eller ? ;)

Så nu var det dags att ta sig tillbaka till vår sida, nya gångbroar och vi var vid detta laget så trötta så vi drog oss mot shuttle bussen för att tjäna en meter istället för att gå hem. Jag tror faktiskt att de andra resenärerna inte uppskattade vårat skratt och fniss och totalt utmattade skratt blandat med gäspningar så vi funderade på om vi skulle bli portade inför shuttle bussen avfärden imorgon.

God night our friends where ever you are, last day to go in Hong Kong now...

3 kommentarer:

  1. Kul som vanligt att göra er följe, trevlig resa hem, kram Anette

    SvaraRadera
  2. Jisses så snabbt tiden går! Imorgon är ni redan hemma. Nu börjar man ana att vi går mot "varmare" tider dvs det blir ljusare morgon och kväll. För övrigt är det kallt som vanligt men solen har varit framme nu några dagar och man längtar. Välkommen hem!!! / Ulrika

    SvaraRadera
  3. Vilka fina tjejer och skyskrapor !Pappis/Moffis

    SvaraRadera