måndag 5 augusti 2013

Vägen mot Roma


Nu är vi i Roma. Vi kom hit sent igår kväll. Ja det ät faktiskt vårt andra Hotel Centrale under denna resan. Förra gången i byn Amalfi och nu i centrala Rom med spanska trappan i närheten, vi bor nära Piazza del Popolo. 

Men vad gjorde vi sedan vi sågs sist? Vi åt en sista frukost på Bellavista. Sedan gick vi upp på den härliga takterassen som vi hade missat.



Sedan undersökte vi lite resvägar etc till Rom och vi beslutade oss för att ta bussen från Sorrento kl 17. Den tar längre tid än tåget men billigare efter de biljetter vi kunde hitta nu. På vägen ner hade vi köpt tidigare på nätet för snabbhastighets tåget och det motsvarade nu samma summa som bussen. Vi kände ändå why not och den ca timman vi annars hade anlänt tidigare till Rom innebar inte så mycket. Vi skulle nog ändå gå och lägga oss när vi väl kom till hotellet.

Så nu hade vi checkat ut, betalat etc. 2 nätter 200 eur med halvpension. 27 eur för det vi druckit, vin, vatten, läsk. Vi ansåg det var prisvärt !!

Nu blev det underbara viken igen, bara måste servera lite mera bilder därifrån.




Vi var säkra på om vi hade varit Italienare och födda här hade farbrorn i båten varit morfar/pappa som hade legat i viken och väntat på några att köra för en slant och tjöta lite med :)

Men efter några timmar härligt bad beslutade vi oss för att ta bussen Praiano - Sorrento, vilken underbar resväg så vacker ! Att rekommenderas ! Men först vad ? Trappor !!


Så dags för bussen uppe från vägen


Varmt, varmt vid hållplatsen


So off we go, lite bilder under färden, dock tagna genom bussfönster.





Sedan en sak.. Alltså längst kusten vilka lyxyachter !!! De är så sjukt enorma och MASSVIS, de har helikopterplattor, stora vattenruschbanor och annat, om ni tänker er en jätte enorm båt hemma. Här är den som en jolle. Man undrar ju vad alla dessa pengar kommer ifrån ?


Så i Sorrento, dags för middag/lunch, nu blev det bruscheta samt pasta till Tricia och en gigantisk tonfisksallad till mig. Sedan var det läge för nästa buss. 21 eur  Sorrento-Rom, i början var utsikten fantastisk över Sorrento.


Sedan kom enorma Neapel följt av Pompeji mm och sedan var det motorväg och vi kunde sova en stund. Det stannades en gång för kisse/mat paus i 15 minuter, jag sprang in utan pengar och ångrade mig för vilket fräscht ställe. Sverige släng er i väggen !!  Ja ja någon gång mellan 21-22 anlände vi stationen i Rom och vi tog en buss till i närheten av spanska trappan och vi kunde nu gå denna varma sena kväll till hotellet.

Ses igen med våra bilder av Rom i nästa inlägg - ciao, ciao 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar